Over Domingo House

Onderdeel van Hulphond Nederland

Dé plek voor systemische en ervaringsgerichte therapie

In Nederland zijn er 1,2 miljoen mensen met traumaklachten en honderdduizenden jongeren met ontwikkelingsstoornissen of psychiatrische problematiek. Veel mensen lopen tegen vraagstukken aan, waarmee ze in reguliere therapietrajecten niet verder komen. Voor al deze mensen kan een therapietraject bij het Domingo House uitkomst bieden. Door middel van innovatieve behandeltrajecten op maat, bieden wij mensen met een geestelijke zorgvraag een nieuw toekomstperspectief en helpen we hen de regie over hun leven te nemen.

Moederorganisatie Hulphond Nederland heeft sinds 2012 een ruime ervaring opgebouwd met dierondersteunde therapie voor jongeren. In 2018 hebben wij de specifieke behandeling voor volwassenen met psychotrauma en stressorgerelateerde problematiek ontwikkeld. Pilots van dit unieke therapieprogramma hebben uitstekende resultaten laten zien bij medewerkers van onder andere defensie, brandweer en de NS. Alle therapieactiviteiten van Hulphond Nederland zijn per april 2021 ondergebracht in het Domingo House.

Herwaardering

Het Domingo House is vernoemd naar het eerste therapiepaard van het instituut. Na jarenlang op topniveau gepresteerd te hebben als dressuurpaard, werd Domingo afgeschreven. De oprichters van het Domingo House gaven hem een tweede kans en een nieuw toekomstperspectief. Hij bleek een natuurtalent te zijn als therapiepaard. Zo werd hij het symbool voor herwaardering, wat ieder mens en dier verdient.

Hulphond Nederland

Hulphond Nederland helpt jaarlijks zo’n 1.000 mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag met hulphonden en therapie. De stichting heeft ruim 40 jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden en meer dan 10 jaar ervaring met therapie.

Hulphond Accreditation Certificate 02-2022

Samenwerkingspartners

Ontdek meer