Onze therapeuten

Alle therapeuten van het Domingo House zijn ervaren en gekwalificeerde hulpverleners met ruime ervaring. Onze therapeuten zijn HBO of universitair geschoold en aangesloten bij een beroepsvereniging. Voor de hulpverleners die met jeugd werken geldt dat zij SKJ-geregistreerd zijn. Daarnaast is iedere therapeut binnen het Domingo House opgeleid tot kynologisch trainer en paarden-gedragsadviseur en worden ze intern opgeleid om op een veilige manier te werken met dieren en cliënten.

Het team achter onze traumabehandeling

Graag stellen wij je voor aan het kernteam achter onze traumabehandeling voor volwassenen.

Eric Bouwer

Ik ben algemeen directeur van het Domingo House en Hulphond Nederland. Samen met Petra van Benten en het team heb ik de traumabehandeling en onze unieke, eigen methodiek ontwikkeld. Ik overzie en begeleid alle therapieactiviteiten van ons instituut.

Petra van Benten

Ik ben Hoofd Therapie bij het Domingo House en inmiddels 25 jaar werkzaam in de hulpverlening. Ik ben verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons aanbod en altijd op zoek naar innovatie. Mijn doel is dat wij met onze methodiek wereldwijd de beste worden.

Karen Schipper

Ik ben GZ-psycholoog en ik zet mij in voor het Domingo House, omdat ik geloof in het multidisciplinaire concept. Hierbij is oprechte aandacht voor de cliënt en zijn omgeving. De therapie is een goede aanvulling op het bestaande aanbod van CGT en EMDR.

Elke van Toledo

Ik ben therapeut bij het Domingo House en afgestudeerd als psycholoog. Ik zet me in om zoveel mogelijk mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast draag ik bij aan het opleiden van de therapiepaarden, zodat zij cliënten optimaal kunnen ondersteunen.

Dalith Weinberg

Ik ben werkzaam als pedagoog en paardentrainer. Mijn passie ligt bij het aanbieden van gerichte zorg bij mensen, het leren begrijpen van een individu en het tot stand brengen van verandering. Ik maak met plezier onderdeel uit van het ontwikkelingsproces van cliënten.

Yasmijn Levolger

Ik ben dramatherapeut. De emoties die therapiedieren kunnen opwekken, kunnen middels dramatherapie meteen worden uitgespeeld. Met dramatherapie wil ik het speelse kind in de volwassene naar boven halen en ondersteun ik bij het verwerken van traumatische ervaringen.  

Het team achter ons jongerenaanbod

Graag stellen wij je voor aan het team van therapeuten achter onze behandelingen voor jongeren.

Nicole Nijland

Ik ben hoofd therapie & coaching  van de afdeling kind en jeugd. Inmiddels ben ik 10 jaar werkzaam in de dierondersteunde therapie. Ik geef dagelijks leiding aan het team kind en jeugd waarbij ik verantwoordelijk ben voor de kwaliteit van ons aanbod. Mijn doel is om zoveel mogelijk jongeren te kunnen helpen met onze methodiek.

Merel Fokkema

Ik ben werkzaam als orthopedagoog en Mindfulnesstrainer. Bij de therapie binnen Hulphond komen deze disciplines mooi samen. Aandacht voor alles wat zich voordoet, bewustwording van je eigen lichaam, gedachten, gevoelens en gedrag staan binnen de therapie bij mij centraal. Ik geef kinderen en jongeren samen met de honden, graag handvatten mee om vriendelijker en met meer vertrouwen het leven aan te gaan.

Melissa Hamminga

Ik werk als therapeut met kinderen en jongeren. Het is mijn passie om kinderen en jongeren hun sterke kanten te laten ervaren en om ze te helpen om dit zo goed mogelijk in te zetten in hun dagelijks leven. Ik word blij van ieder stapje voorwaarts dat een kind maakt en zie het als een uitdaging om ervoor te zorgen dat zij zelf ook hun kracht en kwaliteiten kunnen zien en voelen.

Maya Meentken

Therapeut

Sophie Vijfvinkel

Ik ben psycholoog bij het Domingo House. Mensen helpen door de inzet van dieren is mijn passie. Ik geloof in werken vanuit krachten en talenten, denken in oplossingen en mogelijkheden. Mijn doel is om het gevoel van zelfliefde bij mensen te versterken.

Miranda van Hunnik

‘Als orthopedagoog en therapeut geloof ik in de unieke innerlijke krachten van kinderen en hun gezinssysteem, hoe beschadigd soms ook. De honden vormen daarbij een fantastisch middel om samen met hen de cliënten te mogen begeleiden.’

Elles Segerink

Ik ben werkzaam als therapeut. Werken vanuit verbinding, krachten en mogelijkheden is wat mij drijft. Ik zie het als een uitdaging om kinderen en jongeren te laten ontdekken en voelen waar hun kracht zit en hoe ze deze vervolgens zo goed mogelijk in kunnen zetten.

Nienke Scheink

Ik ben werkzaam als therapeut bij Hulphond Nederland en ben afgestudeerd als Master Social Work. Jongeren nieuwe ervaringen op laten doen met honden is waar ik enthousiast van word. Niet alleen praten maar vooral ook doen. Hierbij focus ik op wat er goed gaat en jongeren al wel kunnen.

Donata Siereveld

Ik ben therapeut op de locatie Wageningen. Inmiddels heb ik 30 jaar werkervaring  in de jeugdhulpverlening. Het mooie aan mijn werk vind  ik om zoveel mogelijk jongeren  therapie te geven waarin  ze vooruitgaan en zich fijner gaan voelen.
Belangrijk vind ik vertrouwen, de krachten van iedere jongere naar voren te halen en stap voor stap aan persoonlijke leerdoelen  met de jongere te werken; samen met de hulphonden.

 

Kitty van Engelsdorp

Ik ben werkzaam als therapeut voor jongeren op de locatie in Oldenzaal. Het inzetten van een hulphond tijdens de sessies is een unieke manier van samenwerken om de jongeren te kunnen helpen in hun individuele proces en te kunnen en mogen bijdragen tot een positieve verandering. In de toekomst ga ik mij naast het inzetten van honden ook richten op het inzetten van paarden.

Janet Papo

Ik ben therapeut bij Hulphond/ Domingo House en afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener. Met medewerking van een roedel lieve honden coach ik de ander graag in de richting van zijn of haar eigen antwoorden. Met aandacht voor hoofd, lijf en hart in de context van verleden, heden en toekomst en het gehele systeem.

Candela Husgen

Ik ben onderzoeker, hondentrainer en pedagoog. Mensen en honden op positieve wijze bijelkaar te brengen is mijn passie. Ik ben gespecialiseerd in gesloten jeugdzorg en het maatwerk te bieden aan de cliënt.

Suzanne Binnendijk

Met veel plezier werk ik als therapeut op de afdeling kind & jeugd. De kracht van het samenwerken met de therapiehonden zit in het maken van contact. En ik geloof dat het maken van echt contact de basis is van alles.  Vanuit deze basis gaan we tijdens de therapie samen op een actieve manier de uitdagingen in het leven aan.

Lotte Moize de Chateleux

Mijn passie ligt bij het positief bekrachtigen van mensen, ze te verbinden met hun gevoel en ze de tools te geven sterker in hun eigen kracht te staan. Met veel plezier werk ik als therapeut op de afdeling kind en jeugd. Dierondersteunde therapie doorbreekt standaard denkpatronen en biedt een laagdrempelige manier om te durven kijken en handelen naar je gevoel.

Madelon Berns

Ik ben als therapeut werkzaam in een jeugdzorg plus organisatie in Eefde. Iedere sessie weer ervaar ik dat door de inzet van hulphonden de jongeren een positiever zelfbeeld ontwikkelen waardoor ze in verbinding durven komen met hun behoeften en verlangen. Dit maakt dat het werken met hulphonden zo waardevol voor mij is.

 

 

Ontdek meer

Onze therapie

In onze therapie gebruiken we innovatieve, zelfontwikkelde methodieken gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken.

Therapiedieren

Maak kennis met onze therapiehonden en -paarden, die cliënten tijdens hun behandeltrajecten fantastisch ondersteunen.

Aanmelden

Wil jij jezelf, jouw kind of een cliënt aanmelden voor een van onze therapietrajecten? Dit kan via het aanmeldformulier.

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op.
Neem contact op