Onze therapiedieren

Bij het Domingo House werken we met speciaal getrainde honden en paarden. Het welzijn van onze dieren staat op gelijk niveau als dat van onze cliënten en medewerkers. Onze therapiehonden bieden ondersteuning bij leerdoelen met betrekking tot verbale communicatie, probleemoplossend vermogen en het aangeven van grenzen. De inzet van therapiepaarden is zeer effectief bij leerdoelen met betrekking tot non-verbale communicatie, omgaan met emoties, weerbaarheid, bewustwording van persoonlijke ruimte, contact toelaten en verbinding aangaan. 

De therapiedieren achter onze traumabehandeling

Graag stellen wij je voor aan onze toppers die onze volwassen cliënten fantastisch begeleiden tijdens hun behandeltrajecten.

Domingo

Domingo, de leider van de groep, is stabiel, gevoelig en zacht. Door zijn levenservaring en wijsheid geeft hij vertrouwen en rust.

Bono

Bono is erg tolerant, onze goedmoedige beer. Hij maakt graag verbinding. Zijn kalme uitstraling heeft een rustgevend effect.

Funny

Funny is gevoelig en kan goed ‘intunen’ op zijn omgeving. Als je jezelf teveel druk oplegt, geeft hij dit met kleine signalen aan.

Caro

Caro is een vrolijke hond. Ze is gevoelig voor stemmingswisselingen. Soms zoekt ze contact en soms neemt ze juist afstand.

Binck

Binck zelfverzekerd, nieuwsgierig en speels. Hij ondersteunt bij het vinden van de balans tussen luchtigheid en diepgang.

Carter

Carter heeft een vrolijk karakter. Hij nodigt graag uit tot spel of knuffelen. Cliënten voelen zich hierdoor snel op hun gemak. 

Guapo

Guapo is meewerkend, gevoelig en contactvol. Hij is stabiel en spiegelt  op spanning. Hij gaat dan graag knabbelen aan je jas.

Jan

Jan heeft veel ervaring als therapiehond voor mensen met PTSS. Hij is een stabiele hond, die veel rust brengt.

Loet

Loet ziet er stoer uit, maar is eigenlijk heel zacht. Hij komt het liefste bij je knuffelen en met zijn poten op je schoot hangen.

Sciantal

Sciantal leert mensen hoe waardevol het is om de tijd te nemen en te investeren in een connectie en gelijkwaardige samenwerking.

Bowie

Bowie kan goed spanning, onrust en verdriet signaleren en maakt dit duidelijk kenbaar. Zeker als mensen het wegstoppen.

De therapiehonden achter ons jongerenaanbod

Het team van therapiehonden dat ondersteuning biedt bij onze behandelingen voor jongeren, bestaat inmiddels uit meer dan 90 honden. Hieronder vind je een kleine greep uit ons team van trouwe viervoeters. 

Ontdek meer

Onze therapie

In onze therapie gebruiken we innovatieve, zelfontwikkelde methodieken gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken.

Therapeuten

Maak kennis met onze getalenteerde therapeuten, die samen met onze cliënten werken aan zelfregulatie en meer autonomie.

Aanmelden

Wil jij jezelf, jouw kind of een cliënt aanmelden voor een van onze therapietrajecten? Dit kan via het aanmeldformulier.

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op.
Neem contact op