Onze therapie

We gebruiken innovatieve, zelfontwikkelde methodieken gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken

Systemische en ervaringsgerichte therapie in het Domingo House

Door middel van systemische en ervaringsgerichte therapie bieden wij mensen met een geestelijke zorgvraag een nieuw toekomstperspectief en helpen we hen de regie over hun leven te nemen. Het Domingo House is er voor:

Innovatieve therapievorm

Wij zien dat de verbinding tussen hoofd en lichaam bij mensen met psychische klachten verstoord is. We helpen deze verbinding, die cruciaal is voor het verwerken van ervaringen, te herstellen en versterken.

Honden en paarden reageren zeer intuïtief op gemoedstoestand en non-verbale communicatie. Door diplomatieke, wenselijke reacties uit te filteren, wordt mensen direct een spiegel voorgehouden en kunnen zij gerichter werken.

In interactie met dieren ervaren mensen direct welk effect hun gedrag en uitstraling hebben. Dit maakt patronen zichtbaar en vergroot zelfinzicht.

We zien een psychische klacht of trauma niet als een individuele aandoening, maar beschouwen deze systemisch. We onderkennen de samenhang met familie en omgeving en de rol van epigenetica bij psychische problemen en traumatische ervaringen.

Kwaliteit en governance

Alle therapeuten van het Domingo House zijn ervaren en gekwalificeerde hulpverleners met ruime ervaring op het gebied van traumaproblematiek bij volwassenen of problematiek bij jongeren. Ze zijn HBO of universitair geschoold, hebben een SKJ-registratie en zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Daarnaast is iedere therapeut binnen het Domingo House opgeleid tot kynologisch trainer en paardengedragsadviseur en intern opgeleid om op een veilige manier te werken met dieren en cliënten. Binnen het Domingo House staat het welzijn en veiligheid van onze dieren op gelijk niveau als dat van de cliënt. 

Moederorganisatie Hulphond Nederland is ISO-gecertificeerd en heeft een Raad van Toezicht geïnstalleerd. De stichting is aangemerkt als Goede Doelen organisatie en beschikt over een ANBI-status. We werken met een groot netwerk van ambassadeurs en vrijwilligers.

Hulphond Nederland is als eerste instelling wereldwijd geaccrediteerd voor dierondersteunde therapie. De internationale overkoepelende organisatie Animal Assisted Interventions International heeft Hulphond Nederland geaccrediteerd voor zowel haar dierondersteunde therapie als voor de gehele bedrijfsvoering. Dit betekent dat Hulphond Nederland voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en dat het therapie-aanbod uitgebreid getoetst is. Kijk voor meer informatie op www.aai-int.org

Behandelaanbod

Blauw kader in vorm D van Domingo House met foto van 2 dames die een familie opstelling oefening uitvoeren

Aanbod volwassenen

Wij helpen mensen met traumaklachten om hun autonomie te versterken en bieden hen een nieuw toekomstperspectief.

Aanbod jongeren

Wij helpen jongeren met ontwikkelingsstoornissen of psychiatrische problematiek om hun zelfinzicht te vergroten.

Aanmelden

Wil jij jezelf, jouw kind of een cliënt aanmelden voor een van onze therapietrajecten? Dit kan via het aanmeldformulier.

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op.
Neem contact op