Aanbod voor volwassenen

Het Domingo House helpt volwassenen met traumaklachten of PTSS, die zijn vastgelopen in hun reguliere behandeling. 

Traumabehandeling met behulp van therapiedieren en therapeuten

Ons aanbod is erop gericht om jou een nieuw toekomstperspectief te bieden en je autonomie te versterken. Daarnaast is het doel om de klachten, die zijn ontstaan door een traumatische ervaring, te verminderen of te verhelpen. Dit doen we met behulp van getrainde honden en paarden.

Voor wie

Het Domingo House biedt behandeling voor volwassenen met psychotrauma, die vastgelopen zijn in de reguliere behandeling. Voor aanmelding is het belangrijk dat er een diagnose is vastgesteld en dat cliënten eerder cognitieve gedragstherapie hebben gehad.

Ervaringsgerichte ontwikkeling

Onze vorm van therapie is geschikt voor mensen die baat hebben bij ervaringsgerichte ontwikkeling, die vastgelopen zijn binnen het reguliere aanbod of waarbij ondersteuning in de reguliere behandeling wenselijk is. De grote toegevoegde waarde van het inzetten van een hond of paard binnen een behandelsessie is dat niet alleen de therapeut, maar ook het dier feedback geeft. Door in het hier en nu te werken met het dier en de therapeut, worden bepaalde denk- en gedragspatronen direct zichtbaar. Deze feedback kun je vervolgens in de praktijk brengen middels een oefening met het dier. Op deze manier kunnen we belemmerende patronen doorbreken. Daarnaast worden er ook systemische interventies gepleegd en wordt er gebruik gemaakt van theatertechnieken en lichaamsgerichte interventies.

Werken aan zelfregulatie en autonomie

Ons aanbod richt zich op het herstel tussen het hoofd en het lichaam, om vervolgens vanuit deze verbinding te werken richting autonomie en zelfregulatie. Bij het Domingo House gaan wij heel nadrukkelijk uit van wat jij wél kunt. We kijken naar mogelijkheden en oplossingen, in plaats van enkel naar problemen en onvermogen. Middels de verschillende onderdelen in ons programma, werkt de therapeut samen met jou aan het behalen van de vooraf gestelde doelen.

Eva Muijzer
Eva MuijzerVoormalig NS-Conducteur
Read More
"Tijdens mijn baan als hoofdconductrice bij de NS liep ik door een treinaanrijding met een persoon een trauma op. Het ging langzaam bergafwaarts met me en uiteindelijk kreeg ik de diagnose PTSS. In amper twintig weken tijd heeft het Domingo House bereikt, wat ik in zes jaar reguliere therapie nooit voor mogelijk heb gehouden."
Aris Diepeveen
Aris DiepeveenVoormalig militair
Read More
"20 jaar na mijn uitzending naar voormalig Joegoslavië, werd er bij mij PTSS geconstateerd. Mijn opgelopen trauma had ik al die tijd weggestopt en klachten werden almaar erger. Dankzij het Domingo House is er voor mij weer een toekomst. Ik heb in dit therapietraject zoveel handvatten gekregen. Ik wil weer meedoen en niet langer aan de zijlijn staan."
Viola Baas
Viola BaasMaatschappelijk werker
Read More
"Tijdens een ziekenhuisopname kreeg ik teveel morfine toegediend. Dit werd bijna mijn dood. Deze ervaring zorgde voor vreselijke paniekaanvallen. Bij het Domingo House leer ik die spanning in m’n lijf steeds beter herkennen. En ik kan er ook echt wat mee. Door de sessies leer ik om los te laten, te accepteren wie ik ben en wat ik wél kan. En dat is eigenlijk heel veel!"
Previous
Next

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in onze traumabehandeling? Download dan de brochure. Hier vind je meer informatie over de therapie, therapeuten, het traject, vergoedingen en de aanmeldprocedure.

1
cliënten per jaar
1
therapeuten
1
therapiedieren

Het traject

Ieder traject is maatwerk. Na aanmelding starten we met een telefonische screening. Blijkt ons behandelaanbod op basis van deze screening geschikt voor jou, dan volgt er een intake. Hierna wordt besloten of jouw zorgvraag past bij ons aanbod en worden er behandeldoelen vastgesteld.  

Na het voortraject gaat het behandeltraject van start en volgen er 15 tot 17 behandelingen in dagdelen met onze therapeuten en de dieren. Samen met de therapeuten van het Domingo House ga jij gericht aan de slag. De traumabehandeling wordt momenteel uitgevoerd op onze startlocatie in Bergharen. Deze locatie is alleen toegankelijk voor cliënten.  

Ontdek meer

Over ons

Het Domingo House, onderdeel van Hulphond Nederland, is het Nederlandse instituut voor dierondersteunde therapie.

Aanbod jongeren

Wij helpen jongeren met ontwikkelingsstoornissen of psychiatrische problematiek om hun zelfinzicht te vergroten.

Aanmelden

Wil jij jezelf of een cliënt aanmelden voor onze traumabehandeling in Bergharen? Dit kan via het aanmeldformulier.  

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op.
Neem contact op